Els veïns d'Olot podran mirar tres projectes del Firal durant les Festes del Tura i passades les festes tindran un temps per reflexionar. A finals de setembre o a l'octubre podran votar el Firal que els agradi més. Un cop feta l'elecció popular l'Ajuntament contratarà el projecte final i començaran les obres.

Ho ha anunciat -fa poc- Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU). «Demanarem -ha dit- que totes les persones d'Olot que vulguin hi estiguin presents i escoltin les explicacions dels arquitectes».

Per tal de poder presentar tres plafons amb imatges i explicacions de les propostes del nou Firal, l'Ajuntament ha decidit obrir un concurs d'idees. Corominas ha explicat: «Treballem en la redacció de les bases d'una convocatòria oberta a tots aquells equips d'arquitectes que es vulguin presentar».

L'alcalde d'Olot ha exposat: «Hem tingut una reflexió a nivell jurídic i al final la recomanació que se'ns fa des d'una comissió jurídica assessora és que s'obri un nou concurs per la contractació dels arquitectes que han de fer la redacció del projecte del Firal que després tornarem treure a licitació, perquè ja serà per l'execució de les obres».

La previsió és que el proper mes de juny l'Ajuntament pugui obrir les el termini de presentació de candidatures per a tots els equips d'arquitectes que vulguin optar al projecte.

L'elecció dels tres treballs forma part del procés participatiu del Firal i els projectes tindran les condicions exigides pels participants al procés. Pel que fa al procés, el dimecres 6 d'abril a 2/4 de 8 del vespre al Saló de Sessions de l'Ajuntament tindrà lloc una nova reunió. La fi de la demanda d'opinions veïnals tindrà lloc el mes de maig.