La Policia Local de Platja d'Aro veu com els delictes contra el patrimoni, és a dir, els que afecten més de ple el ciutadà, van a la baixa els últims anys. Part d'aquesta davallada l'atribueixen a les càmeres de videovigilància que tenen instal·lades des de l'estiu de 2013 i que estan repartides, més d'una vintena, als accessos, al centre i a les entrades de les urbanitzacions. El cap de la Policia Local, el sotsinspector David Puertas, destaca que la reducció de 1.522 a 1.354 delictes en un any es deu no només a aquesta eina sinó a la feina que fan la Policia Local, els Mossos, l'increment de patrullatges, la feina d'informació que es fa en controls. Un seguit de fets que sumats donen uns resultats.

De fet, les càmeres, si bé graven la via pública durant tot el dia sense la feina dels agents el que fan d'entrada, diu Puertas, "són unes eines dissuasives perquè així s'hi pensen dos cops abans de fer alguna cosa els delinqüents; però també són repressives perquè podem conèixer la gent que hi ha al darrere ja que s'ha gravat". Per exemple, els agents tenen l'opció de visionar vehicles que poden haver participat en un robatori.

El programari que utilitza el sistema de càmeres també permet als policies treballar en investigacions, ja que, per exemple, quan hi introdueixen una matrícula, si aquesta té un assenyalament, de seguida els salta l'alerta. I aquí, la Policia Local es pot activar per perseguir o bé visionar el que ha succeït. Puertas destaca que, ara, amb les dades de 2014 i 2015, es pot veure realment l'efecte que ha tingut aquesta tecnologia posada a les mans dels seus agents.

Els delictes contra patrimoni en tres anys han caigut un 17,54%. El 2013 es van registrar 1.642 fets, mentre que l'any passat van ser 1.354. De fet, la majoria de delictes cauen i un dels més destacats és el robatori a l'interior de domicilis. El 2015 es van denunciar 110 fets, mentre que l'any anterior n'havien estat 140. Això suposa una caiguda del 21,3%.

El sotsinspector posa especial èmfasi en el fet que no hi hagut cap fet violent. Quan, en canvi, Platja d'Aro malauradament havia vingut d'uns anys marcats per assalts violents i un d'ells que va commocionar especialment tota la demarcació de Girona perquè va acabar amb una mort l'any 2012: l'assassinat de Jordi Comas, president de la FOEG.

Un altre fet que ha viscut una davallada de gairebé la meitat en un any és el dels robatoris a l'interior de vehicle. Si bé el 2014 n'hi va haver 145, l'any passat se'n van registrar 74. Puertas destaca l'actuació dels policies que, gràcies a detectar vehicles que entraven i sortien de Platja d'Aro els van poder fer un seguiment i detenir. També van de baixa els robatoris a l'interior d'establiments. L'any passat van produir-se 27 fets, mentre que l'anterior, 36.

El furt també és un delicte que en poblacions costaneres com Platja d'Aro preocupa, ja que sol anar a mans de bandes organitzades i que busquen robar carteres o joies dels turistes, per exemple. Van reduir-se un 5,20% en un any, de 808 fets es va passar a 766.

L'única tipologia de fet delictiu que s'incrementa són els robatoris amb violència i intimidació a Platja d'Aro. Es passa de 28 a 31 casos i pugen d'un any a l'altre en un 10,71%. El cap de la Policia Local destaca que solen ser robatoris de telèfons mòbil. I afirma que els tenen força localitzats a la zona del Passeig Marítim, la zona nord i de pubs, contra els quals lluiten. Els solen perpetrar gent vinguda de fora.