Catalunya ja compta amb 300 indrets turístics accessibles des de Google Street View, al marge dels milers de quilòmetres de carrers i carreteres que aquesta aplicació posa al servei dels seus usuaris. Gràcies al projecte ´Google Trekker Catalunya´, impulsat per la multinacional nord-americana i la Generalitat, els usuaris podran accedir a rutes i imatges en 360 graus de centenars d´indrets geolocalitzats a partir de l´aplicació Google Maps.

Pel que fa a les comarques gironines s'han "trekkejat" més d'una cinquantena d'indrets, la majoria d'ells situats a la Costa Brava i corresponents a platges, cales i ports del litoral gironí.

A més, l'aplicació del gegant informàtic també permet visitar virtualment altres espais situats més a l'interior com el castell de Montgrí o el monestir de Sant Pere de Rodes, entre d'altres.

Pots consultar el llistat d´indrets aquí.

Les imatges d´aquests 300 indrets han estat gravades amb una motxilla d´1,2 metres i 18 kg de pes i que porta incorporada una càmera de 15 lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. La motxilla la porta una persona que pren les imatges mentre camina. Posteriorment, un cop processades, aquestes imatges s´incorporen a Street View. Aquestes imatges es poden visualitzar des de l´ordinador, la tauleta o el mòbil. A més, també es pot utilitzar el mòbil per visualitzar-les des d´unes ulleres de realitat virtual, com per exemple unes ´cardboards´.