El Parlament va aprovar ahir una moció de C's que insta el Govern a reconèixer que «el model instaurat de transport sanitari al novembre de 2015 no ha tingut els resultats desitjats», i a ajustar el model, en espera d'un consens, amb el desplegament territorial del nou concurs de transport sanitari, que a la regió sanitària de Girona es va implantar al gener.

El text també reclama avançar cap a un model de gestió i titularitat preferentment públics, així com traslladar a la Comissió de Salut en un mes i mig els informes que s'estan elaborant sobre transport sanitari com a base per construir un nou sistema. Tots aquests punts van ser votats a favor per tots els grups excepte JxSí i la CUP, que es van abstenir.

A més, també es va donar llum verda a recuperar ambulàncies amb metge, infermera i tècnic en diversos municipis. En concret, es va aprovar recuperar les unitats a Palamós, Tarragona, Mora d'Ebre, l'Alt Camp, El Vendrell, l'Ametlla de Mar, Amposta i Sabadell i disposar a la ciutat de Lleida de dues unitats complertes d'ambulàncies amb metge, infermera i tècnic.

Així mateix, i també amb l'abstenció de JxSí i la CUP, va tirar endavant el punt que insta a situar un vehicle de suport vital bàsic 24 hores a la Bisbal d'Empordà, Torredembarra, Constantí, l'Espluga de Francolí, Cambrils, Cunit, Alcover, Salou, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara, Xerta, Batea, Amposta, i Terrassa.

El text aprovat ahir pel Parlament també demana garantir que els professionals que treballen garantint la cobertura de les emergències sanitàries catalanes es dediquin en el seu horari a donar cobertura exclusiva a les situacions d'emergència.