Els càmpings gironins han traslladat al conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, la seva preocupació per la lentitud en la tramitació dels permisos per portar a terme obres de reforma en els establiments o ampliació de les instal·lacions. És per això que han demanat al conseller que s'agilitzin aquests permisos. La petició es va formalitzar en el marc d'una reunió que la Junta de l'Associació de Càmpings de Girona va mantenir divendres amb Baiget. A la trobada també va comptar amb la presència del director dels Serveis Territorials d'Empresa, Ferran Roquer, juntament amb la regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç a Girona, Glòria Plana.

El president de l'entitat, Miquel Gotanegra, va explicar que "les tramitacions s'allarguen molt i es necessita més celeritat". Va concretar, com a exemple, que alguns dels empresaris han esperat fins a deu anys per poder fer l'ampliació d'una piscina o bé la reforma d'uns sanitaris. Gotanegra va destacar que la lentitud en les tramitacions suposa un entrebanc important davant les inversions necessàries del sector per poder mantenir el lideratge en qualitat.

De la mateixa manera, l'entitat va considerar que caldria unificar els criteris per part de les diferents administracions a l'hora d'atorgar les llicències d'obres als càmpings. El fet és que actualment cada municipi compta amb la seva pròpia normativa. "Cada consistori té els seus criteris i el que demanem és que se'ns facilitin les coses al sector i que se'ns tingui en compte", va remarcar Miquel Gotanegra.

L'entitat va recordar que el sector és una gran indústria turística que està generant 8 milions de pernoctacions i que cal comptar amb la complicitat constant de les administracions per poder continuar sent competitius. També en aquesta reunió amb el conseller Baiget, l'entitat va tractar altres qüestions com la manca en inversions bàsiques en les infraestructures de les comarques gironines (posant com a exemple la N-II), juntament amb la necessitat d'impulsar turísticament els espais naturals protegits que, segons va posar de manifest l'Associació de Càmping de Girona, són un actiu del territori.