Una vaga de controladors aeris a Itàlia va provocar ahir retards i cancel·lacions en prop de 250 vols de diverses comapnyies amb destí o sortida dels principals aeroports del país, especialment de Roma. A l'aeroport de Girona, només es van produir dues cancel·lacions corresponent al vol FR9361 amb sortida a Trapani i aterratge a Girona i el FR9362 amb sortida Girona i destí Trapani. Ambdós eren vols operats per la companyia Ryanair, que es va veure obligada a emetre un comunicat informat de la cancel·lació de 110 vols més procedents d'Itàlia amb destí a altres aeroports d'Europa i viceversa.

L'ens nacional italià de l'aviació (ENAC) va confirmar que el cinquanta per cent dels treballadors italians van seguir la vaga que es va desenvolupar durant quatre hores, des de les deu del matí fins a les dues de la tarda.

Ryanair també va informar de la cancel·lació d'un vol des de Madrid amb destí Palerm i un altre de Palerm a Madrid, i dos més d'El Prat a Roma i Venècia.

La situació a Itàlia

A la capital italiana, els passatgers que tenien programats vols amb sortides des de qualssevol dels aeroports romans, Fiumicino i Ciampino, es van veure obligats a suportar llargues esperes perquè els seus viatges van ser reprogramats o cancel·lats, encara que a ?Fiu?micino els passatgers van patir menys molèsties perquè la majoria de les companyies ja havien avisat prèviament mitjançant missatges o través dels seus webs.

Lufthansa, Airfrance, Turkish Airlines i Vueling van ser, a banda de Ryanair, les altres companyies aèries que més van patir a conseqüència de la vaga de controladors italians.