Els Mossos d'Esquadra han detingut un home acusat de cultivar un miler de plantes de marihuana, que cuidava el seu propi fill menor d'edat, en un taller mecànic que l'arrestat regenta a Vilafant. Segons va informar ahir la policia, la plantació va ser descoberta per agents de la unitat de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra a Girona quan van acudir al taller del detingut en una inspecció per al control de residus.

Els agents van seguir una mànega que estava connectada a un dipòsit d'aigua i van trobar una nau on creixien 966 plantes de marihuana, d'entre 140 i 190 centímetres, a més de llums, extractors i eines de cultiu. Quan la policia va irrompre al recinte de cultiu, les plantes estaven sent regades per un menor d'edat, fill del propietari del taller.

A més d'intervenir les plantes, els Mossos van detenir el propietari de la nau, a qui també acusen d'un delicte de defraudació de fluid elèctric per tenir manipulats els comptadors d'electricitat, i van denunciar el seu fill menor. L'home va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Figueres.