Ahir es va ensorrar part de la teulada d'un edifici en males condicions situat al nucli antic d'Olot, concretament a l'encreuament entre els carrers Lliberada Ferrarons i Bonaire. Els fets es van produir pels volts de les quatre de la tarda, quan un veí de la zona va alertar els Bombers de la Generalitat en veure el despreniment. En concret, s'havia ensorrat part del teulat d'aquest edifici, que ja es trobava en tràmits per ser enderrocat.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, efectius de la Policia Municipal d'Olot i l'arquitecte municipal i, per seguretat, es va decidir desallotjar una trentena de veïns de diversos blocs propers. Els veïns han hagut de passar aquesta nit fora de casa seva i és possible que part d'ells no pugui retornar-hi fins d'aquí a uns dies. L'Ajuntament d'Olot es va encarregar de fer les gestions necessàries per reallotjar-los temporalment en cases de familiars, pensions o hotels de la ciutat.

L'ensorrament va provocar una gran expectació entre els veïns d'aquesta zona. Segons explicava l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, per causes que encara es desconeixen es va esfondrar part del teulat d'aquest edifici deshabitat que ja es trobava en estat ruïnós i estava pendent de ser enderrocat. "Ens feia por que si queia alguna zona més pogués desplomar-se i causar un efecte en cadena que afectés altres immobles; per això hem decidit desallotjar els veïns de dos blocs propers", explicava el batlle. La incidència no va causar ferits.

Avui, els tècnics analitzaran la situació de l'edifici en profunditat. Des del consistori tenen previst actuar-hi d'urgència i han demanat als propietaris privats de la construcció que agilitzin els tràmits per així poder enderrocar l'edifici al més aviat possible, si pot ser avui mateix. "Sabem que aquest dilluns s'hi havien de fer alguns treballs, per això volem que s'hi actuï ben aviat i no posar en perill els altres edificis", comentava ahir Corominas.

D'altra banda, l'alcalde també avançava que una part dels veïns d'aquesta zona, els que viuen a tocar de l'edifici ruïnós, no podran tornar a casa seva fins d'aquí uns dies. "Sembla que la cosa no va per hores sinó per dies", assenyalava el batlle. Els agents de la Policia Municipal d'Olot van acordonar la zona i no deixaven accedir-hi. Ahir al vespre estava previst vigilar durant tota la nit l'espai per evitar que algú pogués entrar-hi i fer-se mal.

Els fets van generar algunes crítiques de veïns que, mitjançant les xarxes socials, es queixaven de "l'abandonament" que es pot veure en diversos edificis del centre d'Olot i que asseguraven que no és la primera vegada que s'ensorren parts d'algunes construccions en mal estat.