L'Ajuntament de Puigcerdà ha començat la primera fase d'obres de remodelació de l'edifici de l'antic hospital de Puigcerdà en la qual hi inverteix 135.000 euros finançats amb fons propis i de la Diputació de Girona. Les obres consisteixen en la construcció de tres consultoris nous, dos de visita i un d'odontologia, per a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS), que s'ubiquen a la zona de les antigues urgències de l'hospital que actualment està en desús. A més, en aquesta fase d'obres també es faran les noves dependències de la policia local. D'aquesta manera en la primera planta de l'edifici hi quedaran ubicats el CAP i la policia local. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha assenyalat que "del que es tracta es donar sentit i contingut a l'edifici de l'antic hospital que serà per a usos sanitaris i socials, i on també hi haurà la policia local".

A la planta baixa la Policia Local i centre de salut; a la primera planta les consultes externes, activitat privada i recuperació ambulatòria; a la segona convalescència i llarga estada; i a la tercera planta serveis administratius i residència per discapacitats físics que construirà la fundació Aris. Aquesta és la planificació d'ús de l'edifici de l'antic Hospital de Puigcerdà que s'anirà fent per fases durant els pròxims anys, ja què, remarca Piñeira "es tracta de una inversió important".

Piñeira ha explicat que la Policia Local ocuparà l'espai que abans ocupava l'Àrea Bàsica de Salut. D'aquesta manera, deixa les dependències municipals que es dedicaran a una nova oficina d'atenció ciutadana.

La inversió en la millora de l'ABS és de 25.000 euros per fer els consultoris, en el cas de les dependències de la policia local és 110.000 euros.