La consulta del correbou començarà l'1 de juny a les 8 del matí i s'allargarà fins al dimecres 1 de juny a les 7 del matí. Tot i que la pregunta encara no està decidida, la resposta serà sí o no. Podran votar totes les persones que estiguin empadronades a Olot, abans de l'1 de març del 2016.

La consulta del correbou es farà per Internet a la pàgina web de l'Ajuntament d'Olot. Hi haurà una finestra, en la qual es podrà clicar i entrar a una presa de dades. Caldrà indentificar-se amb el DNI i amb la contrasenya que cada persona rebrà a casa, durant el mes de maig

L'Ajuntament avisa que si abans del dilluns 23 de maig no han rebut la contrasenya, caldrà dirigir-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà d'Olot, perquè puguin generar un nou codi.

Les persones que no tinguin accés a Internet, o bé necessitin ajuda per votar podran adreçar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament d'Olot i a d'altres equipaments públics de la ciutat que l'Ajuntament anunciarà en les properes setmanes.

A l'acte de presentació, Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) ha indicat que l'Ajuntament no prendrà part per cap opció. Ha precisat que els regidors a títol personal podran fer pública l'opció que els sembli.

L'alcalde ha precisat que segons el resultat de la consulta l'equip de goven prendrà la decisió de si prorroga la concessió del correbou per 2 anys més a la Penya Taurina d'Olot

Assabentat de la consulta, Pepe Amores (president de la Penya Taurina d'Olot) ha exposat que faran campanya a favor. També ha indicat que presentaran 1.000 signatures a favor del correbou i les 2.500 entrades que van vendre a la darrera edició, com un aval.

La Fundació Fauna (contraria al correbou) des de fa temps té una finestra oberta a la seva pàgina web, on es pot signar en contra.