La sala quarta del ple del Constitucional va admetre ahir a tràmit el recurs del govern espanyol contra la llei catalana 8/2015 que va permetre la creació de Medinyà com a municipi independent de Sant Julià de Ramis. Segons va informar la Cadena Ser, el TC dóna a partir d'ara un termini de quinze dies a les parts afectades per formular al·legacions. Fa un mes el Consell de Ministres va presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra l'establiment de Medinyà com a municipi segregat de Sant Julià de Ramis perquè consideren que vulnera la llei de bases de règim local (ja que Medinyà té 850 habitants i per crear-se un nou ajuntament, com a mínim, consideren que n'ha de tenir 5.000).

En contra del que és habitual, aquesta vegada el govern espanyol no ha demanat que se suspengui la llei fins que el Constitucional decideixi perquè Medinyà quedaria durant aquest temps sense Ajuntament

Des del gener passat, Medinyà està governat per una comissió gestora que fa d'ajuntament fins que hi hagi les properes eleccions municipals el 2019.