El cap de la Policia Local de Llagostera anirà a judici acusat de denúncia falsa perqué un veí demana que el condemnin a pagar una multa de 8.640 euros assegurant que el va fer detenir «faltant a la veritat i amb coneixement de la falsedat» del fets que li atribuïa.

Segons l'escrit d'acusació, el 15 de febrer del 2012 el cap de la Policia Local va denunciar el jove per un delicte d'atemptat contra agent de l'autoritat argumentant que havia anat a casa seva a amenaçar-lo. El jove, però, va acabar absolt i es va querellar contra el sergent per denúncia falsa. Ara, el jutjat ha fixat el judici per al juny. La fiscalia no veu indicis de delicte i no acusa. La defensa, que demana l'absolució, sosté que l'acusació actua per venjança. «L'enemistat de qui denuncia justifica que s'inventin uns fets que no van passar», afirma l'advocat del sergent, Carles Monguilod, i afegeix que el policia es reserva el dret a emprendre accions legals contra el veí una vegada s'hagi resolt la sentència.

L'acusació particular sosté que el 15 de febrer del 2012 el cap de la Policia Local de Llagostera va formular una denúncia contra un veí del municipi com a suposat autor d'un delicte d'atemptat contra agent de l'autoritat, tot i saber que era una acusació que «faltava a la veritat».

En la denúncia, recull l'acusació particular, el cap policial relatava que l'ara denunciant havia anat fins a casa seva i l'havia començat a increpar perquè no estava d'acord amb una multa que li havien posat. «Referia que li havia manifestat: Què passava amb el meu cotxe? Que ets un desgraciat, què t'has cregut que perquè ets sergent? Ets un xulo de merda, que no tens collons, que això no quedarà així, que ja te'n recordaràs de mi».Aleshores, l'acusació creu que «aprofitant-se de la seva posició de superioritat jeràrquica per ser sergent cap de la Policia Local», l'acusat va ordenar als agents que detinguessin el jove per un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat.

Per aquests fets el jove va passar una nit als calabossos fins que va quedar en llibertat l'endemà. La denúncia va arribar al Jutjat d'Instrucció 2 de Girona, que va acabar jutjant el jove per desobediència i falta de respecte i el va absoldre per no quedar acreditats els fets.