Les quinze vaques trobades en una granja del municipi de Boiro (Corunya) lligades per les banyes i envoltades de purins seran avui traslladades a diferents santuaris animals després que la jutge hagi ordenat el seu decomís al propietari, entre ells un localitzat a la província de Girona.

Totes les vaques seran transportades avui al santuari animal Vacaloura, situat a Santiago de Compostel·la, on es quedaran dues d'elles, mentre que, des d'allà, sis seran portades al Santuari Gaia a Camprodon (Ripollès), quatre més al Santuari Wings of Heart (Madrid) i les tres restants al Mino Valley Farm Sanctuary (Lugo).

L'associació animalista VoxÁnima va aconseguir que la jutge ordenés el decomís de totes les vaques, que van ser trobades lligades per les banyes, impedint que s'ajaguessin, i envoltades per més de mig metre d'altura de purins, així com la custòdia dels animals, a la vegada que la instrucció prohibeix al propietari de l'explotació adquirir i posseir animals.

"La setmana passada vam aconseguir en 24 hores 100.000 firmes per aturar l'enviament a l'escorxador d'un altre cas similar on van morir 40 vaques i 24 van sobreviure, però no vam poder aturar-lo", ha explicat el co-fundador del Santuari Gaia, Ismael López, que ha assegurat que "les administracions moltes vegades no volen complicar-se i els és més fàcil matar-les que permetre el trasllat als santuaris", que són refugis per a animals de granja que han estat explotats.

En referència a les vaques de Boiro, López ha afirmat que "això ha estat un precedent" ja que "mai no s'ha aconseguit salvar tantes vaques".