El Jutjat Penal 2 de Girona ha absolt un jove banyolí acusat de destrossar un cotxe com a revenja pensant-se que era el dels seus veïns, amb qui tenia una enemistat manifesta. Els fets van passar fa dos anys i mig a Serinyà.

L'acusat es portava malament amb els veïns de baix. Tant, que va arribar a barallar-s'hi i va colpejar l'home que vivia sota seu. Aquella matinada, després que els veïns tornessin de denunciar-lo, un individu va destrossar un cotxe aparcat prop de l'edifici on vivien. Li va arrencar un retrovisor, va trencar el vidre del darrere, el va ratllar dels dos laterals i en va abonyegar el sostre. El cotxe, un Seat Ibiza, era de la mateixa marca i model que el dels veïns. Però no era el seu, sinó el d'una altra dona.

L'afectada va portar el jove a judici, acusant-lo de ser l'autor de les destrosses. El noi, defensat per l'advocat Jordi Colomer Constanseu, s'enfrontava a una multa de 6.000 euros i a pagar una indemnització propera als 1.700. Ara, però, la sentència, tot i fer evident l'enemistat entre veïns, conclou que no hi ha proves concloents per condemnar-lo.

Més enllà de l'«evident» existència «d'un possible mòbil de ressentiment o enemistat arran de la mala relació de veïnatge», no hi ha res objectiu que pugui portar-la a condemnar l'acusat. Precisament, perquè les declaracions dels veïns són contradictòries.