La Fiscalia ha obert una investigació sobre l'adjudicació del servei d'ambulàncies a la regió de Girona i altres punts de Catalunya a l'empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC) -firma d'Investindustrial-, propietat de la família Bonomi, que gestiona Port Aventura. L'empresa havia donat 3 milions d'euros a un hospital finançat amb fons públics i l'adjudicació d'ambulàncies va ser aprovada en els últims mesos de Boi Ruiz al capdavant de la Conselleria de Salut.

La Fiscalia ha encarregat la investigació a la Policia Nacional, perquè analitzi els expedients d'adjudicació del servei d'ambulàncies, amb la finalitat de descobrir si es va cometre alguna irregularitat. La CUP va interposar una denúncia davant la Fiscalia en apreciar «indicis de corrupció» en el procés d'adjudicació de les ambulàncies, acordat a l'abril del 2015, mesos abans de les últimes eleccions catalanes, quan Boi Ruiz encara estava al capdavant del departament de Salut.

La denúncia de la CUP al·ludeix al concurs d'adjudicació de més quantia econòmica de la legislatura passada, amb un total de 2.256 milions d'euros.

L'empresa Transport Sanitari de Catalunya SL, propietat de la família Bonomi, va ser l'adjudicatària de set dels 13 lots que van sortir a concurs, a Girona, Catalunya Central, Alt Pirineu, Barcelonès Nord, Alt Penedès, Barcelona Ciutat i Regió Sanitària de Barcelona, malgrat que la seva oferta era «manifestament incompleta», segons la denúncia.

En el seu escrit, la formació anticapitalista apunta a l'existència d'una «certa casualitat» entre una donació de 3 milions d'euros a l'Hospital de Sant Joan de Deu, finançat amb fons públics, i l'adjudicació d'aquests lots. Transport Sanitari de Catalunya S.L. està íntegrament en mans d'International Emergency Servies SARL, un fons d'inversió radicat a Luxemburg, que és propietat al 100% del fons de capital de risc Investindustrial, companyia propietat de la família Bonomi, dades que va avançar Diari de Girona.

En el seu escrit, la CUP remarca que Investindustrial, amb residència a Barcelona, va adquirir el 2012 la totalitat de Port Aventura a Criteria Caixa Holding, fins que el mes de març d'aquest any la família Bonomi va vendre el 49,9% de PortAventura al fons d'inversió KKR. El preu de venda va superar els 105 milions d'euros, segons fonts coneixedores del cas.

Segons la CUP, PortAventura va signar el 16 de juliol del 2015 a través de la seva Fundació un conveni de col·laboració pel qual va fer una donació de 3 milions d'euros a l'Hospital Sant Joan de Déu, centre de titularitat privada però amb vocació i finançament públic, i a més proveïdor del CatSalut.