Jet2 ha decidit apostar fort per l'aeroport de Girona-Costa Brava. L'aerolínia anglesa de baix cost oferirà, a partir del 2017, quatre noves destinacions al Regne Unit: Edimburg, Belfast, Leeds i East Midlands (a tocar de les ciutats de Nottingham i Birmingham).

La companyia enllaçarà la base gironina amb aquestes localitats britàniques durant la temporada d'estiu amb dues freqüències setmanals els dilluns i els divendres. Concretament, els vols a Edimburg, Leeds i East Midlands (aeroport entre Nottingham i Birmingham) seran d'abril a octubre, mentre que el de Belfast serà de maig a setembre.

Els bitllets ja es poden comprar a la pàgina web de Jet2 a uns preus a partir de 50 euros.

Aquestes noves rutes s'afegiran a les de Newcastle, Manchester i Glasgow que l'aerolínia ja està oferint aquesta temporada alta des de l'aeroport de Vilobí. Jet2 ja ha posat a la venda els bitllets del 2017 per a les destinacions de Glasgow i Newcastle (aquesta última amb una freqüència de tres dies setmanals). Tanmateix, encara no ho ha fet per la de Manchester.

En principi a partir de l'any que ve han de sortir sis vols d'aquesta companyia des de l'aeroport de Girona, una xifra que situa Jet2 com la segona companyia amb més vols regulars després de Ryanair, que aquest estiu n'ofereix 29 i ja en té de moment 9 de previstes de cares a l'hivern que ve.

En aquest sentit, les operacions de Jet2 entren en competència directa amb les rutes que l'aerolínia irlandesa ofereix al Regne Unit des de Girona. De moment, Ryanair vola a Londres Luton, Londres Stansted, Bristol i Manchester. Ho farà fins que acabi la temporada alta a finals d'octubre. El relleu l'agafaran a partir de l'abril que ve les quatre noves rutes que operarà Jet2 (a l'espera dels vols que confirmi Ryanair), connectant així Girona amb diversos destins del Regne Unit.

Jet2 és una companyia low cost amb base a Leeds. Des de la seva creació ha mantingt un crexiement sostingut en nombre de passatgers, arribant a transportar-ne 4,7 milions l'any 2012.

Segons informa el diari Herald Scotland, actualment l'aerolínia «està venent més seients que mai abans pels seus vols des de Glasgow i Edimburg per al 2017», llocs on Jet2 ha batut rècords de passatgers.

L'expansió que ha iniciat l'aerolínia anglesa se centra en el turisme britànic de temporada a les illes Canàries i?Balears, un destí tradicional per als viatgers del Regne Unit. Però l'aposta de Jet2 també abraça l'aeroport de Girona-Costa Brava.