Canvis en els assessors de la Diputació de Girona. Unió ha donat de baixa dos dels seus quatre càrrecs de confiança de la corporació. Ara bé, un dels llocs ja l'ha ocupat el president de la intercomarcal d'UDC a Girona, Xavier Dilmé, amb un sou de 45.450 euros anuals bruts. Tot i això, Dilmé no ha estat l'únic que ha entrat, ja que Convergència i Demòcrates han incorporat un assessor cadascun. D'una banda, CDC ha ocupat la baixa temporal de Montse Vilosa amb Jordi Iglesias, tot i que la previsió és que Iglesias continuï -quan torni Vilosa- com a càrrec de confiança a la Diputació. D'altra banda, la formació dels sobiranistes que van marxar d'Unió ha posat Dani Planàs com a assessor. Això és possible perquè les dues places de Convergència i Demòcrates sorgeixen de les vacants dels càrrecs de confiança de la corporació que, segons el repartiment del principi del mandat, corresponien a UDC.

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) de Girona va publicar ahir el cessament de Ferran Pedró i Lluís Jofra com a assessors d'Unió a la Diputació. Els dos tenien un sou de 36.360 euros anuals bruts i la seva baixa es va fer efectiva el 30 d'abril. Al mateix temps, Dilmé ha passat a ocupar un dels càrrecs de confiança de la corporació que correspon a UDC: la figura de coordinador de ple, amb un salari superior al de Pedró i Jofra. D'aquesta manera, ara Unió ocupa tres de les sis places d'assessors que, segons el cartipàs del juliol de l'any passat, corresponien al partit democristià. Tot i això, com que UDC ara només disposa d'un diputat provincial (mentre que al ple de constitució de la Diputació en tenia quatre), el president de la corporació, Pere Vila, ja va anunciar que hi hauria «una recomposició» en la distribució dels càrrecs de confiança del grup de CiU.

Per això, ara Unió només compta amb tres assessors a la Diputació (dels sis que podia arribar a tenir al principi). Així mateix, dues de les places que abans corresponien a UDC, ara estan ocupades per Convergència i Demòcrates. Amb els canvis del repartiment, CDC pot garantir que Iglesias segueixi de càrrec de confiança de la corporació, tot i la reincorporació de Vilosa. En el cas de Demòcrates, amb el diputat provincial Albert Gómez com a representant de la formació a la Diputació, ara disposa de Planàs com a assessor. Iglesias i Planàs tenen un sou de 36.360 euros anuals bruts.

Continua el desequilbri

Ara bé, malgrat els canvis en els càrrecs de confiança de la Diputació de Girona, continua el desequilibri en el repartiment dels assessors. El motiu és que Unió, que només s'ha quedat amb el diputat provincial Carles Àlvarez de representant a la corporació, encara compta amb tres càrrecs de confiança. En canvi, tant la CUP com IdS -que tenen grup propi amb un únic diputat provincial-, així com Demòcrates, només disposen d'un assessor en cada cas. Amb el nou repartiment, ara queda vacant una plaça de càrrec de confiança que, de moment, està pendent d'assignar.