El programa d'Educació Financera a les escoles de Catalunya (EFEC), que aquest curs han realitzat 2.296 alumnes de 4t de Secundària Obligatòria (ESO) de 33 centres educatius gironins, es va tancar ahir amb un reconeixement als 75 treballadors del sector financer que hi han col·laborat voluntàriament. Aquests professionals -un 50% d'ells ja retirats i la resta en actiu- han impartit 1.004 tallers.

El propòsit fonamental del projecte és donar eines per «superar la fragilitat financera» de la ciutadania a qui l'entrellat econòmic queda lluny, tal com va ressaltar el director general de l'EFEC, Josep Soler. Amb aquest objectiu, el programa s'adreça a la població escolar però també a l'adulta, com exemplifica l'organització de tallers formatius en escoles d'adults com la del centre penitenciari de Figueres;?la seva directora, Teresa Ortiz, va valorar l'experiència. Durant la cloenda del programa també es va escoltar el punt de vista del director de l'institut-escola Francesc Cambó i Batlle de Verges, Josep Picot, i de directius de les entitats bancàries que hi participen -Banco Santander, BBVA, Banc Sabadell i CaixaBanc.

El programa té el suport dels departaments d'Ensenyament i d'Economia de la Generalitat -que ahir van representar el director dels Serveis Territorials del primer, Josep Polanco, i el director general de Política financera, Assegurances i Tresor, Josep Maria Sánchez- i s'articula al voltant del voluntariat. Per això, part important de l'acte va consistir a retre homenatge als voluntaris, que van rebre un diploma. Igual que els centres educatius que han participat en l'última edició del programa d'Educació Financera a les escoles de Catalunya.

El curs 2015-2016 s'ha dut a terme la quarta edició d'aquest projecte educatiu i els primers resultats de les enquestes de valoració fetes a les escoles, l'alumnat i el voluntariat mostren un alt grau de satisfacció de tots els participants -va informar l'EFEC.