La fundació Fauna va fer publica ahir la presentació d'una moció sobre el correbou. «Com a defensors dels animals -ja que ells no poden parlar- volem saber quina és la posició dels polítics», va indicar David Serramitjana (portaveu de la Fundació).

La moció serà debatuda en el ple del dijous 19 de maig. «Intentarem -va anunciar- que al ple hi hagi el màxim de suport possible». Entre d'altres coses, la moció demana que la programació de les Festes del Tura tingui un acte juvenil alternatiu al correbou.

La moció recorda que, el 2004, l'Ajuntament va aprovar una moció que declarava la ciutat antitaurina i amiga dels animals.

«A mi, personalment, m'incomoda», va dir Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU). Va seguir: «Jo crec que teníem un procés de consulta i jo crec que hauríem d'anar per aquí». I va oposar:?«Jo defenso que s'ha de poder presentar al ple i l'hem de saber respondre». Va preguntar: «Quina serà la postura de l'equip de govern?». Es va respondre: «Ens heu de deixar uns dies». Va recordar que ell està a favor de deixar de fer el correbou.