El neuròleg Joaquín Serena, responsable de la Unitat d'Ictus de l'hospital Josep Trueta de Girona, ha rebut aquesta setmana el premi SEN Ictus de la Societat Espanyola de Neurologia com a reconeixement a la seva tasca científica i a la seva dedicació a la investigació d'aquesta malaltia neurològica.

Serena és el coordinador del Programa d'ictus de la Regió Sanitària de Girona i de la Unitat d'Ictus del Trueta, i també és professor associat de la Universitat de Girona i de l'Escola Universitària de Fisioteràpia (EUSES).

Les seves àrees principals de recerca se centren en el maneig de l'ictus en fase hiperaguda, especialment en l'anàlisi de mecanismes moleculars associats a la progressió i transformació hemorràgica en l'infart cerebral. En els últims 15 anys ha publicat més de 150 treballs científics en revistes internacionals, és autor de 40 capítols en llibres especialitzats de neurologia, ha impartit més de 200 conferències com a convidat especial i és coordinador nacional del Banc de Dades d'Ictus de la Societat Espanyola de Neurologia i cofundador de la Societat Espanyola de Neurosonologia.