El govern de CiU de la Diputació de Girona va rebutjar ahir una moció impulsada per la CUP i recolzada per la resta de l'oposició (ERC, PSC i IdS) que sol·licitava «la cooperació» de la corporació, amb els municipis de la demarcació, per fer possible els processos d'internalització de serveis. El portaveu del govern, Albert Piñeira, va defensar que la Diputació ja dóna assessorament als ajuntaments que demanen municipalitzar alguns dels seus serveis. «Ens sorprèn aquesta moció perquè sol·licita una cosa que ja fem», va afirmar Piñeira, mentre que el diputat de la CUP, Lluc Salellas, va valorar que «si es porta a votació una cosa que s'està fent, el normal seria votar-hi a favor». També el president del grup del PSC a la corporació, Juli Fernández, va demanar a la Diputació que «garanteixi la igualtat d'oportunitats perquè cada plenari decideixi quin model vol». La moció, que apostava per organitzar una jornada de formació sobre la internalització i sol·licitava a la corporació que estudiés els costos i beneficis de municipalitzar algun dels seus serveis, no va prosperar perquè el govern de CiU hi va votar en contra mentre l'oposició en bloc hi va donar suport.

En canvi, el ple va aprovar per unanimitat una moció presentada per ERC que reclama al Ministeri de Foment un pla urgent de millora i manteniment de la xarxa ferroviària de la demarcació de Girona amb l'objectiu, entre altres, d'augmentar la freqüència de pas, la seguretat i les estacions.

Assessors d'Unió

En el ple ordinari del mes de maig de la Diputació de Girona, que es va celebrar ahir, Salellas va lamentar que «s'ha confirmat el temor» que tenia la formació amb els assessors del grup de CiU, davant el fet que Unió disposa de tres càrrecs de confiança amb un únic diputat provincial. El president de la corporació, Pere Vila, va reiterar que la situació «s'emmarca dins la reorganització interna del grup» i va afegir: «Els 12 càrrecs de confiança de CiU els distribuïm com volem». Vila va defensar que «és la cosa més normal» que hi hagi més d'un canvi en els assessors de CiU, com també ha passat amb els dels altres partits.

Parc Científic de la UdG

També Salellas va preguntar per quin motiu la Diputació ha fet una aportació de 400.000 euros al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG). El vicepresident de Promoció Econòmica, Miquel Noguer, va respondre que es tracta d'un conveni de la corporació en el qual aporta dos milions d'euros en cinc anys -per tant, amb un pagament anual de 400.000 euros- per la cessió fins a l'any 2080 d'uns espais de 900 metres quadrats al Parc Científic. Ara bé, Vila va admetre que la situació econòmica del Parc Científic «preocupa» i va avançar que les properes setmanes es preveu fer una reunió amb l'Estat. «La situació és molt complicada i desencallar-la suposarà una despesa important», va concloure Vila.