Amb 12 vots a favor i 9 abstencions, el ple d´Olot va donar suport a la moció de la fundació Fauna per un Olot sense correbous. Van votar a favor Josep Berga, Núria Fité i Estanís Vayreda (CiU), Pere Gómez, Anna Barnadas, Clara Casanovas, Josep Quintana i Lluís Juncà (ERC), Mireia Tresserras, Lluís Rubió i Anna Descals (CUP) i Xavier Garcia (OeC). Les abstencions van ser de Josep Maria Corominas, Núria Zambrano, Mar Roca, Jordi Alcalde, Josep Gelis i Montserrat Torras (CiU), Josep Guix, Jaume Mir i Mercè Traveria (PSC).

El debat més que en la moció es va centrar en la consulta del correbou que de fet és l´origen de la moció. Lluís Juncà va qualificar la consulta del correbou promoguda per l´Ajuntament d´innecessària i generadora d´un debat poc saludable. Va indicar: «Ja que està sobre la taula donarem suport a la moció i a la consulta». «La consulta és perquè siguin els ciutadans i no els polítics els que prohibeixin el correbou», es va defensar Corominas.

La consulta començarà l´1 de juny per via telemàtica i acabarà el 7. El nombre d'olotins convocats a la consulta del correbou és de 29.068 (la ciutat 33.994 habitants censats al 2015). Hi podran votar totes les persones empadronades de més de 16 anys, estrangers inclosos. Abans de les votacions -segons l´alcalde d'Olot, la voluntat és crear debat. Va demanar col·laboració d´escoles i mitjans.