Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va aprovar ahir les seves llistes al Congrés de cara a les eleccions generals del proper 26-J, unes candidatures que en el cas de les comarques gironines estarà liderada per Jordi Xuclà, diputat a Madrid des del 2004, i amb el jove Sergi Miquel de número dos en substitució d'Elena Ribera (Demòcrates).

L'aparició de Miquel, secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i primer tinent d'alcalde de Llagostera, respon a la voluntat de la formació de "combinar experiència i joventut i d'apostar per una Convergència nova que s'ha de cuidar i renovar", remarca Xuclà. "Les persones que tenim una responsabilitat hem de donar l'oportunitat a gent preparada i que han demostrat les seves qualitats", afegeix el diputat sobre Miquel, enginyer industrial de 26 anys.

Amb relació a la candidatura gironina, el cap de llista al Congrés apunta que es tracta d'una "gran llista", i puntualitza que "recull molta de l'energia positiva que Convergència ha acumulat durant aquest procés de renovació dels últims mesos". "Com a primer partit de les comarques gironines, aquesta llista afronta les eleccions amb una modesta, humil, però ferma voluntat de guanyar a la demarcació i poder ser la portaveu dels interessos dels gironins", ressalta Xuclà, que també considera "molt important" que en el número tres de la llista gironina, que en aquesta ocasió recau a l'alcaldessa de Roses Montse Mindán, hi figuri un "referent municipal".

La resta de noms que confeccionen la candidatura de les comarques gironines són el de la regidora de Riells i Viabrea Glòria Ribas (número quatre), que segons el diputat de Democràcia i Llibertat "encarna molt bé una part de la demarcació, la de la zona de la Selva interior, que té proximitat amb l'àrea metropolitana de Barcelona"; el del cap comarcal de la JNC a l'Alt Empordà Marc Claparols, que repeteix com a número cinc, i el de la gironina Marta Collell (número sis).

La candidatura al Senat, per la seva banda, estarà formada pel president local de CDC, Joan Bagué, i per la cap local i comarcal de la JNC a Banyoles i al Pla de l'Estany, Claudia Massó, que repetiran com a números u i dos, respectivament. Tancarà la llista l'exalcalde de Lloret de Mar Romà Codina, que substituirà Pere Saló com a número tres.

Millorar els resultats

Respecte a les fites que es marca la candidatura gironina de cara als comicis del proper mes, Xuclà apunta que l'0bjectiu passa per "guanyar les eleccions a la demarcació i incrementar els vots aconseguits el desembre i, si és possible, el nombre d'escons". "El desembre la gent estava cansada perquè no hi havia un acord a Catalunya, però ara les eleccions s'enfronten amb esperança: tenim govern català i, a més, el president és de Girona, tot això ens fa ser optimistes", subratlla el diputat, que recorda el "reflex netament sobiranista" que persegueix la seva formació.