Les vuit del matí d'avui és l'hora d'inici de la primera consulta telemàtica d'Olot. Destinada a consultar els veïns sobre el correbou i la variant, la consulta acabarà el dia 7 de juny (dimarts) a les vuit del vespre.

Fins al dimarts, 29.068 olotins i olotines de més de 16 anys (i empadronats a Olot abans de l'1 de març de 2016) estan cridats a contestar les preguntes següents. Olot ha de deixar d'organitzar correbou? Consideres la variant una obra urgent i prioritària? Les respostes són sí, no i en blanc.

La votació s'ha de fer necessàriament a través de la pàgina web de l'Ajuntament. Primer cal identificar-se amb el DNI i a continuació introduir la contrasenya que l'Ajuntament ha fet arribar a cada veí. En cas de qualsevol problema a l'hora de la identificació, cal posar-se en contacte amb l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament.

Les persones que no tenen accés a Internet o bé necessiten ajuda per votar poden adreçar-se als espais: Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament d'Olot, Biblíoteca Marià Vayreda, Institut Municipal de Promoció de la Ciutat d'Olot, Institut Municipal d'Educació i Joventut, Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa.

La consulta sobre el correbou ha tingut una campanya amb partidaris a favor i en contra. Han fet debats als mitjans de comunicació locals, van aprovar una moció al darrer ple i van fer un muntatge artístic a les escales de Sant Esteve.

L'alcalde ha demanat participació a la consulta de la variant.