Unes dotze persones han passat per l'oficina habilitada a l'Ajuntament d'Olot per la consulta sobre el correbou i la variant. També hi ha hagut gent que ha demanat el PIN per poder votar. No hi ha hagut incidències. Aixó no obstant, d'ambient electoral no n'hi havia. La major part de les persones que aquest matí han entrat a l'Ajuntament han demanat d'altres tràmits.

El votant més matiner ha estat l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU). Pocs minuts després de les 8 del matí ha votat i ha dit: «Tenia moltes ganes de votar després de parlar-ne durant tant de temps». Tot seguit, ha fet una crida a la participació.

Sobre la quantitat de gent que votarà en les properes hores no hi haurà dades. El resultat de la participació i també el de les votacions se sabrà a les 20 hores del dimarts dia 7 de juny. Llavors amb un click se sabrà tot. Les dades de participació de les consultes telemàtiques d'aquest tipus volten el 3 i el 5% del cens que en aquest cas arriba a 29.068 ciutadans majors de 25 anys.

En el cas d'Olot, l'Ajuntament preveu que hi hagi més participació. Per aconseguir-ho els mitjans locals han fet debats entre animalistes i conservadors dels costums taurins. També hi ha hagut una campanya a favor i en contra, amb plantada de cartells i un mosaic a l'escala de Sant Esteve.