El Departament d’Ensenyament va anunciar ahir que publicarà una convocatòria d’oposicions per 300 places de professorat de Formació Professional, que encara no té data però que la Conselleria va assegurar que es durà a terme durant el curs 2016-2017. Aquestes seran les primeres oposicions de places públiques del Departament d’Ensenyament des del 2011.

La Conselleria va explicar que l’objectiu de la nova convocatòria és potenciar les especialitats docents de Formació Professional i reduir «l’elevat percentatge de temporalitat que hi ha en aquestes especialitats». Aquest procés selectiu es correspon a l’oferta d’ocupació pública de la Generalitat per a 2015, que l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va anunciar el juliol de l’any passat.

D’altra banda, el Departament ahir va avançar que, abans que acabi el curs vinent està previst realitzar el procés selectiu corresponent a l’oferta d'ocupació pública del 2016. En la mesa sectorial d’ahir, Ensenyament va informar als sindicats que la seva intenció inicial era sumar les dues ofertes, però el retard dels tràmits els ha fet optar per tirar endavant la del 2015. I abans de publicar-la, es va emplaçar els sindicats a una altra reunió.

El 2011 es van convocar les últimes oposicions docents, restringides a Secundària, i les previstes per a Primària el 2012 no es va arribar a fer.