Primeres incidències a la consulta del correbou i la variant d'Olot que va començar ahir. L'Ajuntament ha rebut les queixes d'alguns veïns que no han rebut per correu postal les contrasenyes per poder votar de forma telemàtica. No disposen de xifres però preveuen que l'afectació és petita. Per solucionar-ho, s'ha decidit ampliar l'horari de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de manera que estarà oberta aquest divendres a la tarda fins a les set i també el dissabte al matí. Per altra banda, també han detectar que els dispositius mòbils d'Apple no permetien fer la votació, fet que ja s'ha resolt aquest matí. L'alcalde ha demanat disculpes per les incidències, tot dient que ja se'ls havia advertit que l'enviament massiu de les claus podia comportar problemes en casos puntuals.

L'Ajuntament ja havia previst que hi podien haver incidències amb l'enviament dels codis de la consulta i per això va informar setmanes abans que els interessats podien dirigir-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, a les dependències del consistori, per tal de demanar una nova contrasenya. Ara, però, ha decidit ampliar de forma excepcional el seu horari per demà divendres -que passarà a estar obert de les vuit del matí fins a les set de la tarda (habitualment tanca a les 3)- i el matí de dissabte ( de dos quarts de deu a dos quarts de dues), dia en què no està mai obert.

"No sabem el percentatge, creiem que és petit, de gent que no ha rebut el codi però demanarem responsabilitats a l'empresa organitzadora de la consulta d'allò que se'ls hi pugui exigir un cop s'hagi acabat la consulta", ha afirmat aquest dijous l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas.

El batlle també ha explicat que havien detectat problemes amb els dispositius Apple que no permetien poder fer la votació però que aquest matí ja s'ha pogut resoldre. Corominas ha subratllat que aquestes incidències són menors i que el sistema ofereix les garanties necessàries per poder votar sense problemes. Un cop més ha aprofitat per demanar màxima participació tot dient que "només són dos minuts".

Ahir al vespre, la CUP d'Olot va enviar un comunicat on informava d'aquestes incidències i lamentava que la primera experiència de consultes a Olot comencés d'aquesta manera. Aquests "deficiències logístiques", afegia la formació, "comporten un risc de desprestigi cap a aquests mecanismes de participació ciutadana".