Una periodista amb una càmara gravava la pantalla d'un ordinador, un altre volia fer una fotografia i d'altres cercaven testimonis. Van trobar una noia que acompanyava la mare i la iaia a votar. Va fer possible que votessin des de l'ordinador que s'ha habilitat al baixos de l'Ajuntament. Va explicar que el sistema no és complicat, però va valorar que s'hauria d'haver ofert l'opció física. Segons els responsables de l'Oficina, va haver-hi més gent que va consultar per la manera de votar o va acudir a fer el vot en algun dels llocs habilitats. Al matí, n'havien pogut comptar una dotzena.

Les demandes de parer telemàtiques són íntimes i virtuals. Tenen la virtut de crear un efecte, encara que ahir era força invisible, comparat amb unes eleccions normals.

Això no obstant, l'efecte el faran. Serà el dimarts 7 de juny a les 20 hores quan -acabat el temps- amb un click l'Ajuntament sabrà la participació i el resultat si la resposta és sí s'haurà acabat el correbou i si és que no per les Festes del Tura en deixaran fer un.

El repte de l'Ajuntament està en la participació. Aconseguir que els veïns s'esforcin a entrar a la pàgina web de l'Ajuntament, s'identifiquin amb un codi i el DNI i votin és complicat. Destacar a la xarxa és difícil, però no impossible. Per aconseguir-ho ha fet publicitat als mitjans locals i ha impulsat una campanya mediàtica a través d'Olot Televisió i Ràdio Olot i crides a la participació de l'alcalde, Josep Maria Corominas.

La darrera la va fer ahir en el moment de la constitució de la mesa electoral telemàtica. Va definir la participació de clau per donar una bona imatge d'Olot.

Les experiències de l'empresa que fa la consulta són de participacions d'entre el 3 i el 5%. Una experiència similar a Tortosa ha fregat el 30%. L'alcalde confia en els olotins i s'ha mostrat segur de la seva participació per la importància de les dues consultes: la del correbou i de la variant. També perquè preveu fer més consultes, la propera és la del Firal.