03 de juny de 2016
03.06.2016

Girona, entre les zones on els robatoris són més cars

Les asseguradores han de pagar més de 1.500 euros pels assalts en set províncies d'Espanya

03.06.2016 | 12:13

La província de Girona es troba entre les set províncies on els robatoris en habitatges costen més cars a les companyies d´assegurances. El cost mitjà és de més de 1.500 euros. Una xifra que només es dóna a les províncies de Girona, Toledo, les Balears, Barcelona, Múrcia, Ourense i Guadalajara.

En canvi, els robatoris més modestos –menys de 1.000 euros– es donen a Palència, Astúries, Lugo, Àlaba, Saragossa, Àvila, Ciudad Real, Jaén, Cuenca i Les Palmes de Gran Canària.

Aquestes dades es desprenen de l´informe anomenat Els robatoris a les llars d´Espanya que ha elaborat Unespa (Associació Empresarial de l´Assegurança).

En l´anàlisi que fa Unespa també es pot veure com a tot Catalunya les assegurances han d´afrontar pèrdues per un assalt que superen els 1.500 euros. Per comunitats autònomes, a banda de Catalunya, Múrcia, les illes Balears i Castella la Manxa són les zones on el robatori típic d´habitage és més greu. En canvi, on ho és menys és a l´Aragó i Astúries, on les pèrdues per un assalt no arriben als 1.000 euros.

L´estudi també té en compte les zones més propenses a patir un robatori en els habitatges que estan assegurats. El lloc de Catalunya i, de fet, d´Espanya on n´hi ha més és a la província de Tarragona, amb un 65,72% més de possibilitats. En canvi, on és més infreqüent és a Navarra, amb un 66,34% menys respecte el conjunt d´Espanya.

A Girona, la probabilitat de robatori a les llars se situa en un 2,6% més que a la resta. De fet, segons detalla l´informe, aquesta demarcació es troba en l´onzè lloc de les províncies amb més probabilitat d´assalt.

L´anàlisi de les asseguradores també mostra que on hi ha més probabilitat de robatori és a les que es troben a la costa mediterrània, sobretot a Tarragona i Múrcia. Fora del litoral hi ha Madrid, on també hi ha molts robatoris d´aquesta tipologia.

També detalla que els lladres treballen tot l´any i no pas més a l´estiu com es creia fins ara. Segons l´estudi, els malfactors prefereixen els mesos d´hivern –gener i febrer– i el mes d´agost per assaltar els habitatges.

L´informe d´Unespa ha analitzat 80.000 robatoris que han patit entre els 10 milions d´habitatges que tenen assegurats.

Robatoris greus per Reis
Una dada curiosa d´aquesta anàlisi és també el dia de l´any que van ser més greus els robatoris a Espanya: va ser el dia de Reis. En canvi, el dia que els assalts van suposar unes indemnitzacions més baixes per a les asseguradores va ser el 15 de juliol de 2015.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook