La Policia Nacional ha detingut un veí de Palamós i una dona d'Anglès per cobrar de forma fraudulenta les prestacions de la Seguretat Social. Formaven part d'un grup criminal que la Policia Nacional ha desmantellat i que majoritàriament actuava a Catalunya. Els agents també han acabat amb el seu entramat empresarial.

En total hi ha 57 detinguts per cobraments fraudulents de prestacions i impagaments a la Seguretat Social per valor de més de 2,1 milions d'euros. La majoria són ciutadans estrangers.

El modus operandi del grup criminal consistia a crear empreses fictícies sense activitat laboral, on donaven d'alta treballadors i sense pagar les quotes a la Seguretat Social. L'entramat estava format per cinc empreses, dels rams de restauració, construcció, jardineria i serveis. A banda dels 57 arrestats també hi ha 162 investigats, les quals també haurien aconseguit donar d'alta de forma fraudulenta a 431 treballadors. L'operació es va iniciar a finals de juliol de 2015 i ha acabat fa poc.

Les detencions que va fer la UCRIF?de la Policia Nacional a Girona són de l'abril. Hi ha una veïna d'Anglès de 25 anys de nacionalitat marroquina i un ciutadà marroquí de 33 anys que viu a Palamós. Ambdós van quedar detinguts per delictes de falsedat documental i per estafa. En el cas de la ciutadana marroquina, va aportar contractes i nòmines falses a la Seguretat Social. En total va cobrar la prestació d'atur des del 2012 i va estafar més de 4.500 euros a l'Estat. L'altre detingut és un veí de Palamós que va enganyar durant 15 dies la Seguretat Social i va aconseguir uns 200 euros.