L'Hospital d'Olot i de la Garrotxa activarà d'aquí a unes setmanes un servei de recollida de llet materna. Les mares interessades poden posar-se en contacte amb la recepció de consultes externes de l'hospital. Des del taulell, els assignaran una visita amb el referent de llet materna de l'hospital d'Olot. La intenció és que les mares interessades a donar llet no s'hagin de desplaçar a Girona.

Segons anuncia l'Hospital, cada quinze dies un responsable del banc de llet materna es desplaçarà a Olot per iniciar el procés de donació d'aquelles dones que ho desitgin. Quan es trobin amb el responsable, les mares hauran d'omplir un qüestionari i fer-se una analítica. Si convé, facilitaran a la mare un equip de material d'extracció de llet. A patir d'aquest moment, el contacte només serà entre la mare i el banc de llet. Per poder donar llet és imprescindible que la mare estigui alletant el seu nadó i tingui llet suficient; a més de presentar una bona salut i portar uns hàbits de vida saludables.

El banc de llet materna té com a objectiu assegurar l'alimentació amb llet materna de tots els prematurs o nounats de Catalunya que ho necessitin per prescripció mèdica i que no puguin ser alletats per la pròpia mare.