Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 33 i 36 anys, de nacionalitat romanesa i sense domicili conegut, per cinc delictes de robatori amb força. Els fets van succeir el passat 27 de maig quan els agents van tenir coneixement que dos homes estaven manipulant una màquina escurabutxaques que hi havia en un bar de Fontcoberta, al Pla de l'Estany. Durant l'escorcoll els agents van trobar un estri metàl·lic allargat dins de la màniga de la camisa d'un dels homes; l'element amb el qual els detinguts manipulaven les màquines per extreure els diners. A dins del vehicle dels imputats, els policies van localitzar dues bosses amb roba i 15.527 euros en monedes i també van trobar bitllets dins d'uns mitjons amagats en els laterals del maleter i sota la moqueta del cotxe. Els detinguts, un d?ells amb antecedents, van passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el 29 de maig que va decretar la seva llibertat.

A quarts d'una del migdia del 27 de maig, els Mossos van tenir coneixement que hi havia dos homes dins d'un bar de Fontcoberta, al Pla de l'Estany, que estaven manipulant les màquines escurabutxaques. En arribar al lloc, la patrulla va trobar un dels detinguts traient diners de la màquina mentre l'laltre estava prenent una consumició. Els agents van identificar i escorcollar a les dues persones. Una d'elles duia amagada dins d'una màniga de la camisa un estri metàl·lic allargat, d'uns 50 centímetres, amb una punta de plàstic doblegada en forma de canal.

Els mossos van poder constatar que els detinguts utilitzaven aquest estri per manipular els màquines i aconseguir els diners il·lícitament. Posteriorment, els policies van escorcollar el vehicle amb el qual es desplaçaven els dos homes i que es trobava estacionat al costat de l'establiment. A dins van trobar dues bosses amb roba i 15.527 euros en monedes.

A més, també van trobar diversos bitllets a l'interior d'uns mitjons que estaven amagats en els laterals del maleter i sota la moqueta del vehicle. Per tot això, els mossos van detenir els dos homes per un delicte de robatori amb força. Un dels detinguts tenia pendent una ordre de crida i recerca '?un jutjat de Madrid. Arran de la detenció, els mossos també van poder resoldre quatre casos més de manipulació de màquines escurabutxaques que havien succeït a Figueres, Banyoles i Girona.

Els agents van aconseguir vincular els detinguts amb aquests fets. Els dos homes, un d'ells amb antecedents policials, van passar el 29 de maig a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat.