Una noia de Blanes de 25 anys va morir ahir a la tarda per la crescuda d'un riu a la zona de Gurp, al municipi de Talarn (Pallars Jussà). La noia formava part d'un grup de persones que s'havien desplaçat a la zona per practicar-hi barranquisme, tot i que a l'hora de tancar aquesta edició encara no s'havia aclarit si la noia havia mort practicant aquesta activitat o bé quan el seu cotxe va ser arrossegat per la força de les aigües. Entre les persones que formaven el grup hi havia el xicot de la noia, que hauria patit un atac d'ansietat.

L'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, havia informat inicialment que la víctima mortal (la identitat de la qual tampoc no havia estat revelada ahir a la mitjanit) era una noia de Blanes de 21 anys, quan en té 25. Segons ell, el company de la víctima, de 25 anys, havia estat traslladat en ambulància a l'hospital del Pallars, a Tremp, per ser atès d'una crisi d'ansietat.

En total els Bombers de la Generalitat van haver de rescatar nou persones que, segons les primeres informacions, es van veure sorpreses per una crescuda sobtada del cabal del riu, l'aigua del qual hauria arrossegat la jove. L'accident es va produir poc abans de tres quarts de quatre de la tarda i fins al lloc s'hi van desplaçar efectius del Grup d'actuacions Especials (GRAE) amb un helicòpter i el suport de tres dotacions terrestres dels Bombers. A més, es van activar sis patrulles dels Mossos d'Esquadra amb la unitat de muntanya i la unitat subaquàtica i els serveis sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat.

Un cop van arribar al lloc dels fets, els efectius del GRAE van iniciar les tasques de rescat i de recerca de la desapareguda. Poc després van localitzat la jove sense vida. Seguidament, fent gruatges amb el suport de l'helicòpter, van rescatar les altres nou persones que havien quedat atrapades al mig del barranc. Un d'ells, el xicot de la víctima mortal, va ser evacuat amb una ambulància del SEM a l'hospital de Tremp amb crisi d'ansietat. La resta estaven tots il·lesos.

Un cop els Mossos d'Esquadra van realitzar les diligències judicials pertinents, els efectius del GRAE amb l'helicòpter van fer el gruatge per evacuar el cos la víctima mortal i traslladar-lo fins a Tremp.

Segons l'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, a partir de dos quarts de tres de la tarda havia caigut una forta tempesta que hauria provocat la crescuda sobtada del nivell de l'aigua.