Dues persones, un home italià de 45 anys i una noia de 28 anys de nacionalitat russa, van ser trobades ahir sense vida a bord d'un iot, amarrat al Port de Roses, on hi havia drogues, alcohol i joguines sexuals, segons informen fonts policials.

L'alerta es va produir quan un treballador del port va veure el cos de l'home a través d'un espiell. Aleshores, l'operari va donar l'avís a la Polia Local, que juntament amb els Bombers es van desplaçar fins al lloc dels fets i, segons fonts portuàries, van accedir per la força a l'interior de l'embarcació.

A l'hora de tancar aquesta edició, els forenses i investigadors, que van arribar a la zona al voltant de les nou de la nit, encara no havien concretat les causes de les morts, tot i que els indicis apuntaven, segons les mateixes fonts policials, a una possible intoxicació.

Algunes fonts van més enllà en la versió dels fets i assenyalen que la intoxicació es podria deure a un excès en el consum d'estupefaents. En aquest sentit, alguns treballadors del port van explicar que hi hauria hagut una festa molt animada a bord del vaixell durant la nit de dissabte a diumenge. Diversos elements trobats durant el reconeixement del iot, com importants quantitats de droga i alcohol, i joguines sexuals, així ho avalarien.

Altres fonts asseguren que s'hauria trobat sang al voltant del cadàver de la dona, que es trobava al lavabo de l'embarcació, mentre que l'emplaçament del cos de l'home no va trascendir.

Toc d'atenció

Tal com apunten les fonts policials, el iot amb el qual viatjaven les víctimes va arribar dissabte a la nit al port rosinc per estar-s'hi una nit. Després d'atracar l'embarcació en un punt d'un pantalà no autoritzat, la parella va anar a sopar a un dels restaurants que es troben a la zona. Mentre sopaven, els treballadors portuaris van cridar-los l'atenció i els van obligar a moure el iot fins a un punt del port reservat per a embarcacions que hi fan estades puntuals.

Després que la nau continués a l'amarrador durant la tarda d'ahir, un treballador del Port es va aproximar al iot per confirmar que tot estava en ordre, tenint en compte que les víctimes ni havien pagat ni havien demanat una segona nit. Va ser llavors, i després d'observar a través l'espiell, quan l'operari va veure un senyor desplomat a l'interior de la nau.

L'acaldessa de Roses, Montse Mindan, va estar present al lloc dels fets des del moment que es va donar l'alerta. Davant dels comentaris de possibles hipòtesis sobre el cas, Mindan va insistir en no fer especulacions al respecte: "Es parla d'una possible intoxicació, però fins que el forense no aixequi el cadàver no se sabrà el que ha passat".

La troballa va coincidir amb un cap de setmana amb molt de moviment al port. Un cop hi havia els agents al lloc dels fets, nombroses embarcacions que entraven per la bocana es van aturar per interessar-se pels esdeveniments que s'hi havien produït