Els Mossos han desmantellat una organització criminal de falsos revisors de gas que va actuar a Llançà, l'Escala i Calonge. El grup ha estafat més de 580.000 euros a persones d'edat avançada a tot Catalunya. Per aconseguir els diners, feien servir un mètode, que segons la policia, no s'havia fet servir fins ara: utilitzaven un datàfon per realitzar els cobraments fraudulents. A una de les víctimes li van arribar a estafar 41.000 euros en 41 pagaments diferents. Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal van detenir, entre l'1 i el 3 de juny, 13 persones com a presumptes autores dels delictes de pertinença a organització criminal, estafes agreujades continuades, estafes bancàries, coaccions i furts a interior de domicili.

Els investigadors van tenir coneixement que un grup d'operaris de gas s'aprofitava de la vulnerabilitat de certes persones per realitzar reiterades revisions de gas innecessàries, falses o inexistents, emprant en algunes ocasions la coacció. Amb aquestes revisions obtenien uns beneficis econòmics molt grans. Aquests operaris de gas treballaven sota la cobertura de societats mercantils legalment constituïdes per testaferros, que tenien una vida molt curta. L'organització criminal la lideraven dues persones d'origen libanès -pare i fill- que actuaven des del 2012. El grup tenia una actitud totalment depredadora envers les víctimes més vulnerables. En un dels fets, que és l'inici de la investigació, els agents van acreditar que una de les víctimes, un home de 80 anys malalt d'Alzheimer, va fer 41 pagaments de 41.000 euros, 26 amb targeta de crèdit i, els restants, en efectiu. En algun dels casos, acompanyaven la víctima a un caixer. En el decurs de la investigació, els policies van acreditar 21 fets penals a vuit víctimes a l'Escala, Llançà, Calonge, Barcelona, Santa Perpètua de la Mogoda, Mataró i Santa Coloma de Gramenet.

En total, els investigadors tenen acreditat que els delinqüents van obtenir 588.000 euros només dels pagaments que feien les víctimes. L'1 de juny van arrestar 13 membres de l'organització. Després de declarar, el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.