La diferència entre les dades d'exclusio residencial de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i les de l'àrea de Cohesió Social i Atenció a les Persones sobre els informes d'exclusió residencial han estat motiu d'un intercanvi de missatges a les xarxes socials. El dia 4 de juny, Jordi Gasulla (PAH) sostenia que mentre a les reunions de la Plataforma hi van unes 30 persones en risc d'exclusió residencial, Josep Berga (regidor de Cohesió Social i Atenció a les persones) afirma al ple que a la llista hi ha 12 famílies.

Al cap de poc, la directora del Consorci, Teia Fabrega, va respondre que les afirmacions de Gasulla ofenien els treballadors del Consorci. El motiu de l'ofensa -segons el missatge- era l'afirmació de manipulació de Berga envers els informes d'habitatge.

Gasulla va exposar: "Aclareixo, perquè ningú entengui coses que no són: No dic que sigui el regidor qui pressiona al CASG. Ell només utilitza dades incompletes". Gasulla ha indicat que els seus missatges no anavan dirigits als Consorci.

Els informes d'exclusió residencial signifiquen que una família no té possiblitat d'accedir a un sostre en temps. És a dir, quan una situació econòmica és tan complicada que per les vies normals és impossible trobar un lloguer o fer una hipoteca.

Les valoracions les fa el Consorci de Benestar Social a partir d'unes bases determinades. A partir de les compres de pisos per part de l'Administració, l'informe és clau per accedir a un pis de lloguer social.