L'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach (CiU) -ahir- va anunciar l'activació del projecte d'una via ciclable entre la Vall de Bianya i Sant Joan de les Abadesses. És a dir entre la Garrotxa i el Ripollès. El projecte éstà valorat en 1,3 milions d'euros. El finançament està previst en un 50% repartit en fons FEDER, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i els ajuntaments de la Vall de Bianya i de Sant Joan de les Abadesses. La resta del pressupost anirà a càrrec de la Diputació de Girona.

Segons Reixach, la ruta és Collabós (Sant Joan), Santa Llúcia, Sant Ponç, Vall de Farró, Sant Martí de Solamala i acaba a Sant Pere Despuig (la Vall de Bianya).

És un camí de 26,1 quilòmetres de llarg que passa per indrets que s'han mantingut sense canvis durant molt de temps. S'hi poden veure els campanars de diferents ermites des d'una mateixa prada. Hi ha rierols i arbres singulars.

Segons ha explicat l'alcalde, tot i que és una zona amb pendents, han procurat seguir una ruta apte per a tothom i sense dificultats. Reixach ha indicat: "Hem aprofitat els antics camins d'anar a missa". Els ajuntaments de la Vall de Bianya i de Sant Joan fa temps que treballen en la configuració d'una ruta per camins públics. Les obres han d'estar acabades el 2021.