09 de juny de 2016
09.06.2016

Denuncien dos autobusos per excés de pes a la Jonquera i Riudellots

Els conductors s'enfronten a multes que poden superar els 11.400 euros - Un d'ells conduïa de forma negligent i a més el segon xofer no duia el cinturó de seguretat

09.06.2016 | 13:39
Un dels autobusos enxampat amb excés de pes

Els Mossos d'Esquadra han denunciat dos autobusos que anaven al Marroc per excés de pes a la Jonquera i Riudellots.

Ambdós vehicles eren de línia regular amb remolc i venien de França amb destí al Marroc. Les multes imposades als vehicles ascendeixen a 11.400 euros.

Els fets es remuten al 2 de juny i van acabar denunciats els dos conductors dels autocars. Tenen entre 40 i 50 anys,  nacionalitat marroquina i són veïns del Marroc. Els Mossos d'Esquadra aixecar-los acta, per conduir un autobús amb un clar excés de pes i manca d´anotacions manuals. A més, un d´ells també per manca d´autorització internacional de transport i l´altre per conducció negligent i perquè el segon conductor no duia cinturó de seguretat.

El primer dels casos va començar quan una patrulla de l´Àrea Regional de Trànsit de Girona va aturar un autobús de línia regular que portava un remolc a l´AP-7 al punt quilomètric 6,5 a la Jonquera. Els Mossos van veure que l´autobús que anava direcció al Marroc feia una conducció negligent.

Paqueteria a dins del bus, al motor i a la zona del conductor

Durant la inspecció que van dur a terme els agents, van constatar que el conductor del vehicle portava excés de pes al remolc i que també hi havia paqueteria a l´interior del vehicle, a lloc que està reservat als passatges, també a l´interior del compartiment del motor i a la zona destinada al conductor del vehicle.

I a més van comprovar que dins de l´autobús hi havia 27 passatgers, un dels quals estava assegut al mig del passadís.

La policia davant d'aquests fets va decidir denunciar al conductor del vehicle per manca d´anotació manual, per excés de pes de més del 30% i també tenia un excés de pes el remolc que era de més del 35%. També van denunciar el xofer per conducció negligent i també una denuncia al segon conductor del vehicle per no dur cinturó de seguretat.

Al mateix dia al matí, una altra dotació de Trànsit va aturar un altre autobús de línia regular entre Bèlgica i Marroc a l´AP-7, en aquest cas al punt quilomètric 71 i que circulava en sentit sud a Riudellots de la Selva.

Els agents van realitzar la inspecció corresponent i van detectar diverses infraccions. Els Mossos van denunciar al conductor de l´autobús per manca d´anotacions manuals, per manca d´autorització internacional de transport i per excés de pes molt greu de més del 35% de la seva limitació.

Els conductors s´enfrontaran a infraccions administratives que els podrien comportar un cost econòmic superior a 11.400 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook