L'aeroport de Girona-Costa Brava va començar ahir a operar la ruta amb Moscou. El primer avió de la companyia Pobeda Airlines, filial de l'aerolínia estatal russa Aeroflot, va aterrar a la base aèria gironina a les 17.50 de la tarda. I mitja hora després (a les 18.25 hores), el mateix avió va tornar a enlairar-se rumb a Moscou. Mentre la nau maniobrava per la pista, dos camions cisterna van fer el tradicional "bateig" fent un arc d'aigua a pressió perquè hi passés per sota.

Aquest vol és una de les novetats estrella d'aquest any per a l'aeroport, que va camí de diversificar el nombre de companyies regulars que hi operen a causa de la progressiva retirada de Ryanair.

Tanmateix, la connexió Girona-Moscou no és nova: els anys 2011, 2012 i 2013 Vilobí va tenir vols amb la capital de Rússia. En aquella ocasió, però, la companyia que es feia càrrec de la ruta era la també russa Transaero, absorbida curiosament per Aeroflot, el mateix gegant que ara ha decidit ressuscitar el vol a través de la seva filial. Els vols seran els dijous i els diumenges durant tot aquest estiu. De moment, Pobeda encara no ha confirmat si estendrà l'oferta de vols a l'any que ve. L'aerolínia utilitza avions Boeing amb capacitat per a 140 persones i els bitllets es venen a partir de 70 euros. L'objectiu de l'aerolínia és transportar turistes a la Costa Brava, un destí tradicionalment atractiu per al públic rus.