El darrer ple de l´Ajuntament de Sant Pau de Segúries va rebutjar amb 4 vots en contra del grup de CiU i 3 a favor de Fem Sant Pau poble actiu (CUP) una moció que demanava que els veïns decidissin el sou de l´alcaldessa Dolors Cambras. El motiu de la petició d´una consulta és que la CUP considera el sou de Cambras de 25.000 € anuals per un 75% de dedicació excessivament alt per un poble de 690 habitants.

La CUP compara el sou de l´alcaldessa del seu poble amb el de Ramon Roqué (alcalde de Sant Joan de les Abadesses pel partitMES). Roqué cobra 26.938 € l´any en un poble de 3.143 habitants. Els cupaires consideren que un sou excessivament alt tendeix a professionalitxar el càrrec d´alcalde.

La proposta de pregunta de la CUP presentava 3 opcions. La primer era que el sou de l´alcaldessa havia d´equivaldre al salari mínim interprofessional de 655,20 € al mes. La segona opció estava basada en la recomanació de l´Associacio Catalana de Municipis. ACM recomana un sou equivalent a dues vegades al salari mínim interprofessional. Es tracta de 17.259 € a l´any. La tercera opció és que l´alcaldessa cobri el sou que s´havia posat de 25.000 €.

La posició de l´equip de govern convergent és que el sou de l´alcaldessa ja es va aprovar en el ple del cartipàs, quan també van aprovar les indemnitzacions als regidors. En aquell moment, la CUP va votar en contra, però no va impugnar el sou ni les indemnitzacions.

També indiquen que les restribucions dels càrrecs electes del poble-en base a la llei 7/1985- estan ajustades al nombre d´habitants del municipi. A més van replicar que en poblacions de menys de 1.000 habitants el sou de l´alcalde no pot passar dels 30.000 € i que per proporció amb els habitants el sou seria de 27.200 €,

Han programat un ple extraordinari pel proper dimecres (dia 15 de juny). El ple ha estat demanat per l´oposició.