11 de juny de 2016
11.06.2016

Santa Pau comenša els trÓmits per dur aigua als ve´nats de PujolÓs i can Font

11.06.2016 | 00:00

L'alcalde de Santa Pau, Josep Companys (Units per Santa Pau -AM), ha informat al ple de l'inici de tràmits per la portada d'aigua als veïnats de Pujolàs i de can Fonts. Les diligències han consistit en trobades amb els veïns i amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).
Sobre la darrera reunió amb veïns de Pujolàs, va explicar: "Els hem plantejat la idea de com fer l'abastament d'aigua en un veïnat que té un dèficit històric d'aigua". Sobre el veïnat de can Font, va dir: "És una situació diferent, però tenen problemes d'aigua". El problema de can Font -segons ell- és que hi ha cases per sobre del nivell del dipòsit de can Baltasar. "El decalatge -va explicar- els comporta molts problemes de pressions".
La solució plantejada per Companys és "empalmar a sota la Coromina (xarxa provinent de can Falguera) i començar a portar aigua a Pujolàs". Pel que fa a can Font, va proposar: "Derivaríem una canonada pel coll d'en Colls i serviríem aigua a tota aquella zona". Va indicar que, una vegada hagin arribat a un consens amb els veïns, començaran a parlar amb l'enginyeria.
Sobre la resposta dels veïns, va exposar: "Va semblar que sí". Els veïns ara tenen un termini de temps per reflexionar sobre la proposta".
Per tal d'estalviar la inversió privada i de l'Ajutament, va indicar: "Vàrem estar a l'Agència Catalana de l'Aigua de Girona i els vàrem plantejar la possibilitat d'acollir-nos a una línia de subvencions que sortirà de Política Territorial".
Segons Companys, l'Agència Catalana de l'Aigua els va respondre que la idea encaixava en els tubs. "Varem veure -va expressar- que ens hi podríem acollir".
Va indicar que l'acció és similar a la portada d'aigua a la Fageda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook