"Amb una minutera i amb una Laika, Emili Pujol va retratar la vida al carrer d'Olot a Sant Esteve de Llémena, entre el 1939 i el 1972", va definir Quim Roca Mallarach (responsable de l'Arxiu d'Imatges d'Olot) a la presentació de la mostra d'una selecció d'imatges d'Emili Pujol (Riudaura, 1908 - Olot, 1972) a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa. Les imatges formen part de les 101.175 fotografies que fa pocs dies la família va cedir a l'Arxiu de la Garrotxa.

L'exposició està repartida en les imatges que va fer a Olot, les de les sortides als pobles i la fotografia d'estudi. D'Olot, s'hi poden veure processons, fileres d'escolars o comunions. De les sortides als pobles, hi ha grups de joves al carrer, berenades, sardanes... Les dels pobles són les imatges que va fer amb la minutera construïda per ell mateix. Roca va explicar: "Era una càmera ràpida que duia un caixonet al darrere, perquè el fotògraf pogués revelar allà mateix. Un cop fetes, col·locava les fotografies en unes ranures al costat de la màquina, perquè la gent que passava les comprés". Les imatges d'estudi són rostres i figures de persones de l'època.

La faceta de fotògraf de premsa de Pujol la va presentar l'escriptor Domènec Moli. "La fotografia -va dir- era una de les coses més complicades per a la premsa local de l'època". Va descriure: "La fotografia del diumenge al matí havia de ser revelada a la tarda, perquè l'endemà dilluns sortís amb la Teisa cap a Gravats Pla de Girona". Va continuar: "La imatge tornava a Olot el dimecres per ser impresa el dijous i publicada el divendres".

En el temps que Domènec Moli va estar a la revista Olot Misión,Emili Pujol va col·laborar sense interès econòmic amb la publicació, cosa que l'escriptor va agrair.

El va definir com una persona de poques paraules que estava a molts llocs en un mateix dia. "No sé quantes fotografies que són la història d'un temps, d'una ciutat i d'una societat va arribar a fer", va explicar.

Un dels seus néts, David Aguirre, va explicar que el col·leccionista olotí Mecior Teixidor durant vint anys va treballar amb els negatius que han fet possible la donació de les més de 100.000 fotografies a l'arxiu d'Olot i de la Garrotxa.