13 de juny de 2016
13.06.2016

Alumnes de Banyoles aprenen a construir cases de fusta a Noruega

Quatre estudiants del Grau Superior de Disseny i Moblament de l´institut Josep Brugulat fan pràctiques a dues empreses

14.06.2016 | 15:30
El Grau va guanyar, el mes passat, el primer premi en la categoria de millor treball en equip del concurs Ciutat d´Irun · Marc Martí

Noruega és el destí de les primeres pràctiques internacionals del cicle de Grau Superior de Disseny i Moblament de l´institut Josep Brugulat de Banyoles, que quatre estudiants –tres noies i un noi– faran fins al 30 de juny per tal de treballar amb empreses constructores de cases de fusta.

Es tracta d´una prova pilot que s´estrena aquest curs i per a la que l´institut ha seleccionat alumnes amb un bon nivell en la seva especialitat i també en anglès, ja que l´experiència potencia tant l´aprenentatge professional com el lingüístic.

Els participants
Els joves que participen en l´experiència són Laia Camps, Laia Fabregó, Núria Teixidor i Íñigo Sáenz, que el passat divendres van marxar a Bergen, una ciutat costanera situada al sud-oest de Noruega. I ho van fer tot just una setmana després d´acabar el curs, dintre de la primera promoció del Grau Superior de Disseny i Moblament del Josep Brugulat.

L´institut banyolí ha tancat l´acord de col·laboració per a les pràctiques dels seus estudiants amb les empreses Biggmester Markhus AS i Byhus AS, especialitzades en la construcció de cases unifamiliars amb estructura de fusta, la modalitat més habitual del país. L´objectiu és que l´alumnat aprengui, sobretot, de la figura de l´operari, el professional que assumeix el pes principal de l´obra.

FP dual a l´estranger
Per tal de preparar l´estada formativa, un professor del Departament de Fusteria del Brugulat i un estudiant de Màster de Secundària van viatjar a Bergen per concretar els detalls amb el president de l´Associació d´empreses de la construcció.

Els quatre alumnes del Pla de l´Estany s´allotgen en un alberg juvenil i treballaran de les 7 del matí a les 3 de la tarda –amb una pausa de mitja hora– sense remuneració, ja que les empreses assumeixen el cost de l´estada dels gironins.

Tal com va resumir un professor del Departament de Fusteria i Moble de l´institut Josep Brugulat de Banyoles, Toni Ribó, aquesta experiència es pot equiparar a les pràctiques de la Formació Professional dual, però amb el valor afegit de ser a l´estranger.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook