13 de juny de 2016
13.06.2016

Els narcotraficants de la Selva tenien 7.000 plantes de marihuana

El clan que van desmantellar dilluns passat en un operatiu també tenia dos col·laboradors de confiança que feien de lampista i jardiner

14.06.2016 | 15:30
Els narcotraficants de la Selva tenien 7.000 plantes de marihuana

El grup de narcotraficants desmantellat dilluns passat pels Mossos d'Esquadra a la Selva interior tenia més de 7.000 plantes de marihuana en cases de la comarca, cinc caixes plenes de cabdells secs de marihuana preparats per a la venda, sis bàscules de precisió, 4.755 euros, una gran quantitat de telèfons mòbils i dos vehicles.

Segons van informar els Mossos dels quinze detinguts en l'operació el líder era un veí de Sils de 39 anys que tenia dues persones de confiança, també de Sils, que feien les tasques de lampista i jardiner, de 49 i 23 anys, respectivament. Els delinqüents actuaven des de nou cases, dues a Riudarenes, sis a Sils i una Girona, on plantaven i cultivaven la marihuana.

Els Mossos van detenir dilluns passat 15 persones de nacionalitat espanyola com a presumptes autores dels delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i defraudació elèctrica, en una investigació tutelada pel jutjat d'instrucció número 1 de Santa Coloma de la Selva.

El grup es dedicava al conreu i distribució de marihuana i s'havia instal·lat en aquest territori. Per tal de no aixecar sospites i abaratir els costos, l'electricitat l'agafaven directament de l'enllumenat públic. A banda d'aquestes persones, el grup criminal disposava d'un gran ventall de gent que feia les tasques de vigilància de les plantacions de marihuana.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar presó per a nou dels detinguts i llibertat amb càrrecs per a quatre. Les dues persones restants van quedar en llibertat sense càrrecs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook