14 de juny de 2016
14.06.2016

Especialistes vigatans de Reumatologia i Hematologia visitaran a Campdevànol

14.06.2016 | 15:30

Els pacients ripollesos de Reumatologia i Hematologia ja no hauran de desplaçar-se a Vic per a ser tractats, perquè l'hospital de Campdevànol incorpora aquestes dues especialitats. Els especialistes del Consorci Hospitalari de Vic passaran visita al centre del Ripollès.

En el cas del Servei d'Hematologia, que inclou algun tractament de quimioteràpia per a pacients amb càncer, es va posar en marxa el 2 de juny. Els centres han informat als usuaris d'aquest canvi i se'ls ha deixat triar si volen continuar tractant-se a Vic (en cas que ja haguessin començat la teràpia allà) o si prefereixen fer-ho a Campdevànol.

Pel que fa al Servei Territorial de Reumatologia de Camdevànol, es posarà en marxa a principis de juliol i es calcula que donarà atenció a entre 160 i 180 usuaris a Campdevànol cada any, que generaran unes 500 visites anuals. Pel que fa a Hematologia, està previst que permeti atendre entre 30 i 50 pacients, els quals requeriran visites de seguiment i, per tant, s'estima que s'assoleixin les 200 visites panuals.

La mesura s'emmarca en l'Aliança del Triangle, en què col·laboren els hospitals de Vic, Olot i Campdevànol. El director assistencial del centre del Ripollès, el doctor Antonio Radovan, explica que la posada en marxa dels serveis territorials "suposa canvis en el flux de malalts d'aquestes especialitats, però no en el volum total de pacients". L'objectiu, assegura, és apropar el servei al territori evitant desplaçaments als usuaris.

Molt sovint, explica el doctor Radovan, són els mateixos metges els que proposen començar a passar visita a Campdevànol o traslladar-hi allà el servei per evitar inconvenients als seus pacients.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema