L'homicida del masover de Ca l'Artau, a Vilobí d'Onyar, ha tornat a ser condemnat però aquesta vegada per un delicte d'atemptat a l'autoritat i una falta de lesions per haver llançat per les escales de la presó de Figueres un funcionari al qual també va mossegar i clavar un cop de puny a la cara per negar-se a tornar a la cel·la.

No va caldre celebrar judici perquè el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Figueres imposés una pena de 8 mesos de presó i 400 euros de multa a l'intern Sayon Kourouma -està complint 14 anys de condemna-. L'homicida va admetre els fets i el fiscal, l'acusació particular -Jordi Colomer Constanseu- i la defensa -Óscar Álvarez- van poder formalitzar un pacte dimarts.

D'aquesta manera, el pres novament condemnat va ademtre que el migdia del 10 de setembre de 2014 va agredir el funcionari quan aquest li va demanar que anés cap a la seva cel·la i abandonés l'activitat que estava fent perquè havia de complir la sanció que se li havia imposat.

El funcionari va haver d'estar deu dies de baixa pel morat que tenia a l'ull i les contusions que va patir en caure per les escales, entre les quals hi ha el trencament d'una dent.

La primera condemna

Kourouma va ser condemnat per l'Audiència Provincial de Girona després que un tribunal popular el considerés culpable d'haver matat el masover de ca l'Artau amb la clau de ferro que serveix per canviar les rodes del cotxe. El jove estava ressentit amb la víctima perquè aquesta li havia promès que li donaria un cotxe i no ho va fer.