Les suposades víctimes d'una trama dedicada a estafar immigrants amb les hipoteques entre els anys 2005 i 2007 van assegurar ahir durant el judici que se celebra a l'Audiència Provincial de Girona que no sabien "què posava" als documents que van signar i, quan van revisar els comptes, es van adonar que faltaven grans quantitats de diners que no sabien on havien anat a parar.

Durant la segona jornada del judici, els denunciants van declarar que els dos acusats que eren socis d'una immobiliària, els havien buscat pisos per comprar i ells mateixos els posaven en contacte amb la sucursal de Caja Madrid, on treballava com a director el tercer acusat, que era on acabaven signant la hipoteca. Entre els denunciants que van declarar ahir, un diu que tenia un reintegrament injustificat de més de 14.000 euros a la seva llibreta i un altre que va trobar a faltar 20.000 euros. Les acusacions sostenen que els tres acusats retiraven els diners i se'ls embutxacaven.

Els denunciants van explicar durant la segona sessió del judici que van contactar amb els socis de la immobiliària a través del boca orella amb altres compatriotes, a través de terceres persones que feien de mitjancers o directament per contacte amb ells. Segons van explicar, les signatures de les hipoteques sempre eren "molt ràpides" i els mateixos responsables de la immobiliària els dirigien directament a la sucursal que Caja Madrid -actualment Bankia- tenia a Emili Grahit a Girona, on hi treballava com a director l'altre acusat.

La fiscal no veu indicis de delicte però, les acusacions particulars sostenen que els tres acusats es van conxorxar i van arribar a estafar una vintena d'immigrants.

Els acusats s'enfronten a penes d'entre 75 i 80 anys de presó per aquests fets i està previst que el judici s'allargui fins divendres a l'Audiència Provincial de Girona. En principi, els acusats declararan aquesta tarda.