16 de juny de 2016
16.06.2016

Només circulen 2 de cada 3 trens tot i la desconvocatòria de vaga a Renfe

El servei començarà amb els mínim i s'anirà recuperant la normalitat durant el dia progressivament

16.06.2016 | 12:24
Només circulen 2 de cada 3 trens tot i la desconvocatòria de vaga a Renfe

Aquest dijous al matí només circulen 2 de cada 3 trens tot i que el sindicat de maquinistes Semaf va desconvocar dimecres a la nit la vaga a Renfe que tenia prevista avui. Aquesta xifra equival als serveis mínims fixats en la primera franja d'hora punta, entre les 6 i les 9.30 hores. Segons la companyia ferroviària, els horaris habituals s'aniran recuperant progressivament "a mesura que vagi avançant el dia".

Desconvoquen la vaga de Renfe prevista per avui

El sindicat de maquinistes de trens Semaf ha desconvocat la vaga que tenia prevista per a aquest dijous, segons ha informat Renfe.

Aquesta hauria estat la quarta jornada de vaga que s´ha fet des del 10 de juny, tot i que aquest mateix dimecres, que no n´hi havia de convocada, s´han registrat diverses incidències i retards a causa de la "conflictivitat laboral", segons s´ha explicat des de Renfe.

La tercera jornada de vaga, que va ser dimarts passat, també va registrar algunes incidències, com ara un compliment de serveis mínims del 93%, segons fonts de la companyia. Del total de combois que havien de circular, 30 es van suprimir en el marc de l´aturada convocada pel sindicat de maquinistes Semaf sense justificació aparent.

En un comunicat, Renfe ha explicat que la cancel·lació de la vaga permet avançar en la implementació del pla d´ocupació acordat per a l´exercici del 2016. Segons la companyia hi ha hagut avançaments en àmbits com les beques, les contractacions, les desvinculacions i la mobilitat, fet que permet mantenir la negociació amb l´objectiu de desconvocar, també, la resta de jornades de vaga previstes.

Renfe ha valorat de forma molt positiva l´acord assolit. La directora general d´operacions de l´ens, Berta Barrero, ha destacat la complexitat de la situació i ha valorat que ambdues parts hagin treballat de forma conjunta per assolir un acord.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook