La nau d´Alumilux & Metall-lux a Banyoles va acollir dijous al vespre el primer Simposi d´Arquitectura Somni d´una nit de primavera 2016 i ha aplegat els millors professionals de Catalunya del sector.

Unes 200 persones vinculades al món de l´arquitectura han assistit a aquesta trobada singular, en què hi ha hagut conferències sobre arquitectura de qualitat a càrrec del despatx garrotxí RCR Arquitectes (un dels despatxos d´arquitectura més reconeguts internacionalment) i de Jaime Prous (jove arquitecte, ja prestigiós), de Jaime Prous Architects, del qual s´ha pogut veure un muntatge d´arquitectura efímera de grans dimensions (9x16m).

L´acte es va cloure amb un sopar, a càrrec del reconegut xef Nandu Jubany (1 estrella Michelin), i amb l´actuació en directe d´un quartet de jazz. L´objectiu dels organitzadors d´aquest esdeveniment és crear un cop cada dos anys un espai singular de trobada entre els millors arquitectes. A més a més tenen previst editar publicacions monogràfiques sobre els arquitectes amb qui hagin treballat i realitzar workshops adreçats a estudiants.

Empresa de solucions arquitectòniques

La jove empresa de solucions arquitectòniques d´alumini, acer i vidre, Alumilux & Metall-lux, és la primera consultora i executora de Catalunya que fa "vestits a mida" per obres de gran arquitectura. No creen solucions convencionals, "som selectius, ens interessa treballar amb grans arquitectes i formar part dels seus projectes des de la fase de concepció", afirma Xevi Roca, gerent de la companyia.

Roca va fundar Alumilux, que va néixer com un petit taller tradicional, ara fa 10 anys, quan ell només en tenia 20. Amb els anys ha anat creixent i s´ha anat especialitzant, i fa poc més d´un any, s´hi va sumar Metall-lux Acers. A dia d´avui Alumilux & Metall-lux, capitanejada per tres socis, ofereix solucions arquitectòniques a tot Catalunya i al sud de França; treballa amb proveïdors de màxima qualitat, alguns dels quals, en exclusiva; i compta amb una plantilla d´una quarantena de treballadors, arquitectes i enginyers joves (30 anys de mitjana).

La Biblioteca Carles Rahola de Girona, obra de Mario Corea; la reforma de la Casa Cruïlles a Begur, obra de Bonet i Castellana; o l´edifici Winterthur de Barcelona, de Marcio Kogan (Studio MK27); són alguns dels projectes en què Alumilux & Metall-lux s´ha fet càrrec de les solucions arquitectòniques. Han treballat també al costat d´arquitectes com els garrotxins RCR (Casa Malecaze, Toulouse) o Adrià Felip (cases unifamiliars, Begur), entre d´altres.