Les línies ferroviàries de Renfe no van recuperar la normalitat tot i que el sindicat de maquinistes Semaf va desconvocar formalment dimecres a la nit la vaga convocada per a ahir. Fonts de la companyia van assenyalar que durant el matí estan circulant "alguns trens més" dels que estaven previstos en el decret de serveis mínims però admeten que "no es pot parlar de normalitat".

Així, segons Renfe, durant la primera franja d'hora punta, entre les 6 i les 9.30 hores, en general només circulaven 2 de cada 3 tres trens. Passada l'hora punta l'operador ferroviari informava que circula 1 de cada 3 trens, proporció que també coincidia amb els mínims previstos. Fonts de l'empresa van van dir que no podien concretar el grau de recuperació del servei i van apuntar que les incidències d'ahir es deuen a "causes logístiques relacionades amb els canvis d'horaris posteriors a la desconvocatòria de la vaga".

Nombrosos usuaris van expressara Twitter el malestar pels retards. Una de les principals queixes ha estat la impossibilitat dels usuaris per saber quan passarà el seu tren. En aquest sentit, la línia R11 entre Barcelona i Figueres va patir retards de més de mitja hora.